deser,
PRZEPIS na wakacyjny deser
By stworzyć pyszny wakacyjny deser nie potrzeba wielkich starań – wystarczy sięgnąć po bitą śmietanę i sezonowe owoce. Jeśli jednak chcemy przygotować wspólnie z dziećmi coś naprawdę wyjątkowego, polecamy Bananowy mus w pomarańczowo – miodowym syropie, według szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczki:
Gofry (np. Dan Cake)
2 banany
łyżeczkę masła
2 łyżeczki miodu
sok z jednej pomarańczy
Wykonanie:
Pokrojone w plastry banany podsmażamy na patelni zmiodem i masłem; po chwili wlewamy na patelnię sok z pomarańczy i czekam, aż lekko odparuje. Taki słodki poncz nakładamy na gotowe gofry. Całość można jeszcze posypać rodzynkami lub startą białą czekoladą.
Teraz pozostaje już tylko delektować się smakiem wakacji!
Fot. Dan Cake
0 comments: