przepis,
Przepis na smażony oscypek
Należy podsmażyć na plasterkach boczku grube plastry oscypka. Kiedy boczek będzie chrupiący, a ser już się rozpuści, wystarczy przełożyc je na talerz i przykryć plasterkiem dojrzałego pomidora, ktory doda przekąsce lekkości. Polecamy!
Przepis: Smażony oscypek
Oscypek to twardy wędzony ser przygotowywany z mleka owczego, w kształcie dwustronnego stożka. Od 2 lutego 2007 góralskie oscypki są drugim (po bryndzy podhalańskiej) polskim produktem regionalnym chronionym przez prawo unijne – uzyskały status Chronionej Nazwy Pochodzenia (PDO).Przepis na smażony oscypek
Należy podsmażyć na plasterkach boczku grube plastry oscypka. Kiedy boczek będzie chrupiący, a ser już się rozpuści, wystarczy przełożyc je na talerz i przykryć plasterkiem dojrzałego pomidora, ktory doda przekąsce lekkości. Polecamy!
0 comments: