Gessler Magda,
Restaurację zgłosił do programu jej właściciel Adam Wasylew. Jak twierdzi, jego obiekt do tej pory opierał się bardziej na działalności sezonowej. Poza sezonem ruch w restauracji był znikomy. Restaurator chciałby, aby Magda Gessler pomogła mu w znalezieniu pomysłu na całoroczną działalność.
Do tej pory w programie udział wzięło już kilkadziesiąt restauracji w całej Polsce. Zasada jest zawsze taka sama. Magda Gessler przyjeżdża na 4 dni i zakasuje rękawy. Staje się na ten czas szefem restauracji. Obserwuje i analizuje sytuację i problem. Zagląda do garnków, patrzy na ręce kucharzom, próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów, sprawdza higienę pracy. A potem przystępuje do działania. Nie toleruje sprzeciwu. Mówi wprost co jest nie w porządku. Tu nie ma miejsca na delikatne uwagi. Często jej opinie i zachowanie budzi agresję i bunt pracowników i właścicieli. Ale Magda to twardy szef. Na dwa dni zamyka restaurację i wprowadza zmiany: stwarza nowe menu, uczy kucharza kilku sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. I zagania naburmuszony zespół do pracy. Czy pot i łzy się opłacą? Czwartego wieczoru następuje uroczyste, ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy image. Czy goście wyjdą z pełnymi brzuchami i zadowoleniem na twarzy? Czy zespół będzie się trzymać nowych reguł i wskazówek, które dostali? I najważniejsze czy restauracja wyjdzie na prostą? Po dwóch tygodniach Magda wraca, by zobaczyć jakie poczyniono postępy.
Program „Kuchenne Rewolucje” został wyprodukowany przez Constantin Entertainment Polska na kanwie brytyjskiego formatu Kitchen Nightmares, którego gospodarzem jest kontrowersyjny Gordon Ramsay. Już od startu czyli 2004 roku odniósł ogromny sukces, a Ramsay stał się wielką gwiazdą. Dziś ma swoje programy zarówno w Anglii jak i USA. Emitowane są w ponad stu krajach na całym świecie, a nadawcy i producenci zaczęli szukać rodzimych Gordonów, którzy będą ratować podupadające restauracje. Każdy z nich ma inny styl, jedni krzyczą i krytykują jak Ramsay, inni walczą ciepłem, uśmiechem i rozmową. Jednak zawsze przekazują bolesna prawdę odnośnie restauracji.
Autor: Hubert Bierndgarski
źródło dwumiasto.pl
[mappress mapid="151"]
Ustka: Magda Gessler odmieniła restaurację "Syrenka"
Magda Gessler, prowadząca w TVN program „Kuchenne Rewolucje” przez cztery dni zajmowała się przemianą usteckiej restauracji Syrenka. Wrażenia są piorunujące. Restauracja wydaje się o wiele jaśniejsza i większa. Wiadomo również, że właściciel Adam Wasylew skupi się na podawaniu ryb.Restaurację zgłosił do programu jej właściciel Adam Wasylew. Jak twierdzi, jego obiekt do tej pory opierał się bardziej na działalności sezonowej. Poza sezonem ruch w restauracji był znikomy. Restaurator chciałby, aby Magda Gessler pomogła mu w znalezieniu pomysłu na całoroczną działalność.
Do tej pory w programie udział wzięło już kilkadziesiąt restauracji w całej Polsce. Zasada jest zawsze taka sama. Magda Gessler przyjeżdża na 4 dni i zakasuje rękawy. Staje się na ten czas szefem restauracji. Obserwuje i analizuje sytuację i problem. Zagląda do garnków, patrzy na ręce kucharzom, próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów, sprawdza higienę pracy. A potem przystępuje do działania. Nie toleruje sprzeciwu. Mówi wprost co jest nie w porządku. Tu nie ma miejsca na delikatne uwagi. Często jej opinie i zachowanie budzi agresję i bunt pracowników i właścicieli. Ale Magda to twardy szef. Na dwa dni zamyka restaurację i wprowadza zmiany: stwarza nowe menu, uczy kucharza kilku sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. I zagania naburmuszony zespół do pracy. Czy pot i łzy się opłacą? Czwartego wieczoru następuje uroczyste, ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy image. Czy goście wyjdą z pełnymi brzuchami i zadowoleniem na twarzy? Czy zespół będzie się trzymać nowych reguł i wskazówek, które dostali? I najważniejsze czy restauracja wyjdzie na prostą? Po dwóch tygodniach Magda wraca, by zobaczyć jakie poczyniono postępy.
Program „Kuchenne Rewolucje” został wyprodukowany przez Constantin Entertainment Polska na kanwie brytyjskiego formatu Kitchen Nightmares, którego gospodarzem jest kontrowersyjny Gordon Ramsay. Już od startu czyli 2004 roku odniósł ogromny sukces, a Ramsay stał się wielką gwiazdą. Dziś ma swoje programy zarówno w Anglii jak i USA. Emitowane są w ponad stu krajach na całym świecie, a nadawcy i producenci zaczęli szukać rodzimych Gordonów, którzy będą ratować podupadające restauracje. Każdy z nich ma inny styl, jedni krzyczą i krytykują jak Ramsay, inni walczą ciepłem, uśmiechem i rozmową. Jednak zawsze przekazują bolesna prawdę odnośnie restauracji.
Autor: Hubert Bierndgarski
źródło dwumiasto.pl
[mappress mapid="151"]
0 comments: