Andrzej Polan,

Warsztaty kulinarne z Andrzejem Polanem

21.6.12 Anonimowy 0 Comments

Jak znani kucharze postanowili witać lato? Oczywiście gotując. 21 czerwca 2012 roku Emalia Olkusz S.A. zorganizowała warsztaty kulinarne, które odbyły się podczas Giełdy AGD we Florentynie, organizowanej  corocznie w Mikorzynie.



Warsztaty prowadzili znani kucharze: Sebastian Gołębiewski i Andrzej Polan. Uczestnicy warsztatów nauczyli się wykonywać oryginalne potrawy takie jak: łosoś na karmelizowanej cykorii z czekoladowym sosem, riossoto z pęczku ze szlachetnymi grzybami i świeżymi ziołami oraz medalionami z polędwicy wołowej, ryba Aqua Pazza.

Nie zabrakło także wyśmienitych deserów. Karmelowe tiramisu z morelami, sałatka z krewetkami i cytrusami, smażony banan w kokosowym sosie toffi pięknie prezentowały się miseczkach emaliowanych w kolorach lata.

W miłej atmosferze wypełnionej smakowitymi aromatami, uczestnicy warsztatów zgłębiali tajemnice kuchni z różnych stron świata oraz dowiedzieli się, że zdrowe gotowanie to nie tylko zdrowe produkty spożywcze ale także, co bardzo ważne, bezpieczne, najwyższej jakości naczynia, w których przygotowujemy potrawy dla naszych rodzin. Gotując w naczyniach Emalii Olkusz mamy pewność, że jedzenie jest smaczne i zdrowe.

informacja prasowa

0 comments: