Andrzej Polan,
Warsztaty prowadzili znani kucharze: Sebastian Gołębiewski i Andrzej Polan. Uczestnicy warsztatów nauczyli się wykonywać oryginalne potrawy takie jak: łosoś na karmelizowanej cykorii z czekoladowym sosem, riossoto z pęczku ze szlachetnymi grzybami i świeżymi ziołami oraz medalionami z polędwicy wołowej, ryba Aqua Pazza.
Nie zabrakło także wyśmienitych deserów. Karmelowe tiramisu z morelami, sałatka z krewetkami i cytrusami, smażony banan w kokosowym sosie toffi pięknie prezentowały się miseczkach emaliowanych w kolorach lata.
W miłej atmosferze wypełnionej smakowitymi aromatami, uczestnicy warsztatów zgłębiali tajemnice kuchni z różnych stron świata oraz dowiedzieli się, że zdrowe gotowanie to nie tylko zdrowe produkty spożywcze ale także, co bardzo ważne, bezpieczne, najwyższej jakości naczynia, w których przygotowujemy potrawy dla naszych rodzin. Gotując w naczyniach Emalii Olkusz mamy pewność, że jedzenie jest smaczne i zdrowe.
informacja prasowa
Warsztaty kulinarne z Andrzejem Polanem
Jak znani kucharze postanowili witać lato? Oczywiście gotując. 21 czerwca 2012 roku Emalia Olkusz S.A. zorganizowała warsztaty kulinarne, które odbyły się podczas Giełdy AGD we Florentynie, organizowanej corocznie w Mikorzynie.Warsztaty prowadzili znani kucharze: Sebastian Gołębiewski i Andrzej Polan. Uczestnicy warsztatów nauczyli się wykonywać oryginalne potrawy takie jak: łosoś na karmelizowanej cykorii z czekoladowym sosem, riossoto z pęczku ze szlachetnymi grzybami i świeżymi ziołami oraz medalionami z polędwicy wołowej, ryba Aqua Pazza.
Nie zabrakło także wyśmienitych deserów. Karmelowe tiramisu z morelami, sałatka z krewetkami i cytrusami, smażony banan w kokosowym sosie toffi pięknie prezentowały się miseczkach emaliowanych w kolorach lata.
W miłej atmosferze wypełnionej smakowitymi aromatami, uczestnicy warsztatów zgłębiali tajemnice kuchni z różnych stron świata oraz dowiedzieli się, że zdrowe gotowanie to nie tylko zdrowe produkty spożywcze ale także, co bardzo ważne, bezpieczne, najwyższej jakości naczynia, w których przygotowujemy potrawy dla naszych rodzin. Gotując w naczyniach Emalii Olkusz mamy pewność, że jedzenie jest smaczne i zdrowe.
informacja prasowa
0 comments: