Jamie Oliver,
Jest częścią na nowo odrodzonej brytyjskiej sceny kulinarnej, która rozkochała się w wysokiej jakości produktach, składnikach pochodzących z lokalnych źródeł oraz innowacyjnym stylu gotowania.
Londyn, który stanowi na świecie najbardziej pasjonujące miasto spożywania posiłków, posiada restauracje serwujące dania ze wszystkich zakątków świata, przytulne puby przygotowujące tradycyjne posiłki, wyszukane bary oferujące dania kuchni międzynarodowych - wszystko to i tak nie wyczerpuje zasobu brytyjskich atrakcji dla podniebienia. Tak więc, jeśli ma się ochotę na kanapkę z krabem będąc na słonecznym nabrzeżu w Devon, najsłodsze szkockie maliny, kuszącą jagnięcinę Gower Salt Marsh Lamb lub kulinarną magię w światowej sławy restauracji Fat Duck należącej do Hestona Blumenthala, Wielka Brytania z pewnością niejednemu zaoferuje ucztę inspiracji.
Jamie Oliver photo credit: JP Masclet
Jamie Oliver - najsłynniejszy kucharz Wielkiej Brytanii zaprasza naWyspy
Nie tylko samodzielnie przygotowywał posiłki dla uczniów w brytyjskich szkołach i pomagał niedożywionym dzieciom, Jamie Oliver otworzył również kilka z najlepszych restauracji na świecie.
Jest częścią na nowo odrodzonej brytyjskiej sceny kulinarnej, która rozkochała się w wysokiej jakości produktach, składnikach pochodzących z lokalnych źródeł oraz innowacyjnym stylu gotowania.
Londyn, który stanowi na świecie najbardziej pasjonujące miasto spożywania posiłków, posiada restauracje serwujące dania ze wszystkich zakątków świata, przytulne puby przygotowujące tradycyjne posiłki, wyszukane bary oferujące dania kuchni międzynarodowych - wszystko to i tak nie wyczerpuje zasobu brytyjskich atrakcji dla podniebienia. Tak więc, jeśli ma się ochotę na kanapkę z krabem będąc na słonecznym nabrzeżu w Devon, najsłodsze szkockie maliny, kuszącą jagnięcinę Gower Salt Marsh Lamb lub kulinarną magię w światowej sławy restauracji Fat Duck należącej do Hestona Blumenthala, Wielka Brytania z pewnością niejednemu zaoferuje ucztę inspiracji.
Jamie Oliver photo credit: JP Masclet
0 comments: