dania polskie,
Historia WARS sięga 1 kwietnia 1948 roku, gdy ówczesny Minister Komunikacji powołał Oddział Eksploatacji Wagonów Sypialnych i Restauracyjnych w ramach struktury Państwowego Biura Podróży „Orbis”. W 1960 roku przedsiębiorstwo zmieniło nazwę na Przedsiębiorstwo Wagonów Sypialnych i Restauracyjnych „WARS", a w latach 1999-2000 roku zostało przekształcone w spółkę akcyjną, w której 100% udziałów objął Skarb Państwa. Pięć lat później większościowy pakiet akcji WARS S.A. trafił do PKP Intercity Sp. z o.o. (obecnie PKP Intercity S.A.).
W 2008 roku rozpoczęty został kompleksowy proces odświeżania marki, pod nazwą Nowa Linia Obsługi, mający na celu skokowe podniesienie jakości świadczonych usług m.in. poprzez modernizację wnętrz wagonów barowych, wprowadzenie nowej oferty gastronomicznej oraz intensywne szkolenie personelu. Symbolem zmian jest nowe logo i polityka wizerunkowa Spółki.
- Wieloletnia działalność firmy silnie utrwaliła markę WARS w świadomości opinii publicznej. W rezultacie WARS S.A. należy do wąskiego grona firm dysponujących w Polsce marką o niemalże 100% rozpoznawalności. W świadomości większości podróżnych wagony gastronomiczne stanowią stały element każdego pociągu dalekobieżnego i są w jednoznaczny sposób kojarzone z WARS. Spółka świadczy również usługi hotelowe w pociągach obsługując podróżnych w wagonach sypialnych i z miejscami do leżenia w komunikacji krajowej oraz międzynarodowej – podkreśla Iwo Orzełek, Kierownik Zespołu Marketingu WARS S.A.
W związku z jubileuszem, WARS przygotował nową edycję menu z daniami tradycyjnej kuchni polskiej takimi jak kotlet schabowy czy popularna golonka. W składzie menu znajdą się również bardziej wyszukane dania. Miłośnicy owoców morza od 1 kwietnia będą mogli spróbować w wagonach restauracyjnych krewetek podawanych z czosnkowymi grzankami i mieszanką sałat. Na deser klienci będą mogli zjeść pyszną szarlotkę oraz wypić kawę przyrządzaną z ekspresu. Nowe potrawy w menu WARS zostały starannie przygotowane dbając jednocześnie o to, aby posiłek był zdrowy i przyrządzony z naturalnych składników. Wszystkie surowce, z których WARS przygotowuje dania pochodzą od znanych na rynku producentów oraz dostawców.
źródło podrozepelnesmaku.pl/
Wars ma 65 lat. Z tej okazji wprowadza nowe menu
Rok 2013 jest rokiem szczególnym dla WARS - 1 kwietnia 2013 roku mija 65 lat od daty jego powstania. Z tej okazji przygotowane zostało menu, które pojawi się w wagonach gastronomicznych w dniu urodzin Spółki.Historia WARS sięga 1 kwietnia 1948 roku, gdy ówczesny Minister Komunikacji powołał Oddział Eksploatacji Wagonów Sypialnych i Restauracyjnych w ramach struktury Państwowego Biura Podróży „Orbis”. W 1960 roku przedsiębiorstwo zmieniło nazwę na Przedsiębiorstwo Wagonów Sypialnych i Restauracyjnych „WARS", a w latach 1999-2000 roku zostało przekształcone w spółkę akcyjną, w której 100% udziałów objął Skarb Państwa. Pięć lat później większościowy pakiet akcji WARS S.A. trafił do PKP Intercity Sp. z o.o. (obecnie PKP Intercity S.A.).
W 2008 roku rozpoczęty został kompleksowy proces odświeżania marki, pod nazwą Nowa Linia Obsługi, mający na celu skokowe podniesienie jakości świadczonych usług m.in. poprzez modernizację wnętrz wagonów barowych, wprowadzenie nowej oferty gastronomicznej oraz intensywne szkolenie personelu. Symbolem zmian jest nowe logo i polityka wizerunkowa Spółki.
- Wieloletnia działalność firmy silnie utrwaliła markę WARS w świadomości opinii publicznej. W rezultacie WARS S.A. należy do wąskiego grona firm dysponujących w Polsce marką o niemalże 100% rozpoznawalności. W świadomości większości podróżnych wagony gastronomiczne stanowią stały element każdego pociągu dalekobieżnego i są w jednoznaczny sposób kojarzone z WARS. Spółka świadczy również usługi hotelowe w pociągach obsługując podróżnych w wagonach sypialnych i z miejscami do leżenia w komunikacji krajowej oraz międzynarodowej – podkreśla Iwo Orzełek, Kierownik Zespołu Marketingu WARS S.A.
W związku z jubileuszem, WARS przygotował nową edycję menu z daniami tradycyjnej kuchni polskiej takimi jak kotlet schabowy czy popularna golonka. W składzie menu znajdą się również bardziej wyszukane dania. Miłośnicy owoców morza od 1 kwietnia będą mogli spróbować w wagonach restauracyjnych krewetek podawanych z czosnkowymi grzankami i mieszanką sałat. Na deser klienci będą mogli zjeść pyszną szarlotkę oraz wypić kawę przyrządzaną z ekspresu. Nowe potrawy w menu WARS zostały starannie przygotowane dbając jednocześnie o to, aby posiłek był zdrowy i przyrządzony z naturalnych składników. Wszystkie surowce, z których WARS przygotowuje dania pochodzą od znanych na rynku producentów oraz dostawców.
źródło podrozepelnesmaku.pl/
0 comments: